Европейската комисия даде зелена светлина за офертата за закупуване на

...
 Европейската комисия даде зелена светлина за офертата за закупуване на
Коментари Харесай

ЕС даде зелена светлина за сделката Disney-Fox

 Европейската комисия даде зелена светлина за офертата за закупуване на развлекателните активи на Twenty-First Century Fox от Walt Disney за сумата от 71,3 милиарда $. Одобрението от европейските управляващи обаче предстои на избрани условия, в това число Disney да продаде ползите в някои телевизионни канали в Европа, оповестява Ройтерс.
Регулаторът по конкуренцията на Европейски Съюз сподели в свое изказване, че Disney се е заела да продаде дяловете си в канали, в това число History и Lifetime в Европейското икономическо пространство, с цел да избегне вреди върху конкуренцията след покупката от Fox. " Решението предстои на цялостно осъществяване на уговорките, препоръчани от Disney ", споделя Комисията.

Каналите, в които Disney би трябвало да продаде дяловете си, са A+E Television Networks, History, H2, Crime & Investigation, Blaze и Lifetime. В момента всички те са благосъстоятелност на A+E Television Networks - взаимно сдружение сред Disney и Hearst.
 
Disney си подсигури утвърждението на американското министерство на правораздаването по договорката още през юни, само че единствено откакто се съгласи да продаде 22-е районни спортни мрежи на Fox.

Сделката ще разшири ненадминатото портфолио на Disney от някои от най-популярните герои в света, обединявайки Мики Маус, Люк Скайуокър и супергероите на Marvel с франчайите X-Men, Аватар и Семейство Симпсън на Fox.

Disney има ABC, ESPN, Pixar, Marvel Studios, както и продуценската компания на " Междузвездни войни " Lucasfilm, а и няколко тематични парка. Активите на Fox, които ще бъдат добити, включват кабелна група с FX Networks, National Geographic и над 300 интернационалните канала, както и дял в Hulu на Fox.
По публикацията работи: Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР